Обвиниха в убийство мъжа, разчленил жена си в Шумен (СНИМКИ)

Шуменската окръжна прокуратура повдигна обвинение на мъж, убил жената, с която живее на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 45-годишният Стефан Ст. е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Той е обвинен в убийството на 49-годишната жена, което според магистратите е извършил в периода от 12 до 21 август.

До разкриването на тежкото криминално престъпление се стигнало след сигнал, подаден от близките на жертвата. Те разказали, че Стефан е живял с нея, но многократно са се събирали и разделяли.

На 21 август, при проверка в дома им в шуменския квартал „Гривица“ полицейски служители открили в килера до къщата разчленения труп на жената, който бил в напреднал стадий на трупно разложение. Пред полицаите Стефан обяснил, че това е убитата от него жена.

Разследването по случая продължава, предстои идентификация на трупните останки и установяване на причината за убийството на жертвата.

От прокуратурата съобщиха, че Стефан Ст. е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Междувременно снощи съседи на на арестувания за убийството Стефан разказали пред местните медии, че той си е купил в четвъртък моторен трион, като пред познати обяснил, че има работа по лозето и затова му трябвал.

Снимки: Velikabulgaria

Подобни статии

Top