Обвиниха в хулиганство мъжете, пребили шофьор на кръстовище

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинения срещу наглия шофьор пребил друг водач на кръстовището на бул. „Дунав“ и ул. „Васил Левски“ тази събота. Като обвиняем по досъдебното производство, образувано за инцидента, е привлечен и неговият спътник, който също е участвал в свадата.

Припомняме, че инцидентът стана на 28 май, когато лек автомобил засякъл пътя на друга кола на кръстовището, което е едно от най-натоварените в града.  Шофьорът на хондата, пътят на която бил засечена от водача на „Опел“, направил забележка на колегата си. Спорът прераснал в кавга,  в която се включил и спътника на нарушилия правилата за движение. Двамата се нахвърлили върху шофьора на хондата и го пребили, а след това счупили и предното му панорамно стъкло. После се качили отново в автомобила си и избягали от местопроизшествието.  На следващия ден двамата бяха задържани по записите от трафик камерите на кръстовището. Още вижте ТУК и ТУК!

Според прокуратурата двамата обвиняеми – Иван К. и Петър И., са нанасяли удари по главата на другия водач и са му причинили лека телесна повреда. Затова магистратите повдигнаха обвинение срещу тях за хулиганство.

Биячите са с мярка за неотклонение „парична гаранция“, чийто размер прокуратурата не пожела да уточни, и „подписка“.  Продължават разпитите на свидетели, назначени са и експертизи за изясняване на случая.

Подобни статии

Top