Обвиниха в хулиганство съветника, ударил полицай на мача Пирин-Ботев - DC news

Обвиниха в хулиганство съветника, ударил полицай на мача Пирин-Ботев

Общинският съветник от Благоевград Кирил Ваклинов, който се сби с полицаи по време на мача между отборите на „Пирин“ и „Ботев“ – Пловдив, бе обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на полицай. Това съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура.

Разследването се провежда под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград.

Припомняме, че на 11 септември, по време на футболен мач между отборите на ФК “Пирин“ и ФК “Ботев – Пловдив“ в Благоевград, на стадиона е възникнал пожар. Служители на ОДМВР Благоевград, които били ангажирани с охраната на футболната среща, забелязали, че в близост до огъня има дете, което продължавало да пали плакати.

Полицейските служители се приближили до детето, за да предотвратят разпространяване на пожара, а един от полицаите направил забележка на детето да не пали огън. В този момент към тях се приближил общинският съветник Кирил Ваклинов, който започнал да отправя обиди и закани по адрес на полицаите и нанесъл два удара в корема на униформения, който упрекнал детето.

На Кирил Ваклинов е повдигнато обвинение за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейски орган, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Разследването по делото продължава.

Снимка: viaranews.com

Подобни статии

Top