Обвиниха и. д. кмета на Куклен за подкуп и злоупотреба с влияние

Обвиниха кмета н аКуклен

Временно изпълняващият длъжността кмет на Куклен Костадин Павлов е задържан за 72 часа по разпореждане на Пловдивската окръжна прокуратура. Срещу него е повдигнато обвинене за вземане на подкуп от 1200 лева и злоупотреба с влияние.

Павлов трябвало да въздейства на член на комисията, провела обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детската градина и Домашния патронаж в Куклен. Парите му били дадени от небезизвестната бизнес дама Надежда Минчева, собственик на пловдивската фирма „Надежда 2000“.

Тя беше замесена и в скандала с бившия кмет на район „Централен“ Райна Петрова. Ако вината на Павлов се докаже, той може да получи до 6 години затвор или глоба до 5 хиляди лева. Очаква се до понеделник прокуратурата да прецени дали има основания за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“ и за отстраняване от длъжност на кукленския кмет.

Костадин Павлов е на този пост от две години, след като предшественикът му Димитър Сотиров също бе отстранен от длъжност и подведен под отговорност за престъпление по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери.

Подобни статии

Top