Обвиниха мъж, живял на съпружески начала с 14-годишна

прокуратура

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, който заживял без брак с 14-годишно момиче.

Обвиняемият Иван Н. живеел в пловдивско село. През юли 2013 г. изтърпял наказание „лишаване от свобода“ в затвора в Пазарджик и се прибрал в родното си село.

Запознал се с 14-годишно момиче, с което заживял на съпружески начала, като я завел в къщата на чичо си в друго село в Пловдивско.

По-късно двамата отново се прибрали в първото село и заживели на съпружески начала в дома на родителите на непълнолетното момиче.

През месец октомври 2013 г. направили годеж, на следващата година им се родило дете. През 2015 г. обвиняемият отново влязъл в затвора.

Иван е обвинен в това, че от месец септември 2013 г. до 14 октомври 2014 г., като пълнолетно лице, без да е сключило брак е заживял на съпружески начала с лице от женски пол ненавършило 16-годишна възраст.

По време на досъдебното производство той е дал обяснения и е признал вината си. Показанията на свидетели потвърждават, че е живял с момичето.

Подобни статии

Top