Обвиниха пловдивчанин, убил бездомник - DC news

Обвиниха пловдивчанин, убил бездомник

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу  35-годишния Стефан Б. от Пловдив, за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда .

На 6 юни 2015 г. в Пловдив, Стефан е нанесъл удари в главата на 56-годишен мъж, който на 20 юни 2015 е починал от травмите си в болница в Пловдив.

Същия ден, Стефан и пострадалият се срещнали на строителен обект в район „Южен“ в Пловдив. 56-годишният мъж, който живеел в изоставен микробус наблизо, попитал собственика защо не е повикан и той да помага. След това започнал да разговаря с  работниците.

В един момент към тях се приближил Стефан, който без никакви обяснения директно нанесъл с юмруци два последователни удара в областта на лицето на мъжа.

Пострадалият паднал назад по гръб и ударил главата си на настилката от мозайка. Стефан си тръгнал, а един от работниците го догонил. Попитал го защо е постъпил така, а обвиняемият му казал да предаде на пострадалия мъж друг път да не го ругае.

Пострадалият бил откаран в болница, където му била извършена черепно-мозъчна операция, но въпреки положените медицински грижи, починал.

С постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив от 26 юни 2015 г. е разпоредена есхумация на трупа на починалия, която е била извършена на 1 юли 2015 г. и били назначени медицински експертизи.

Вещите лица дали заключение, че смъртта на пловдивчанина се дължи на тежка черепно-мозъчна травма и последвала двустранна бронхопневмония. По делото са разпитани 21 свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Подобни статии

Top