Обвиниха трима за черната бензиностанция в Пловдив

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения за укриване на данъци в особено големи размери срещу трима от задържаните шестима души за черната бензиностанция в Пловдив. Те ще отговарят за укриване на акциз в особено големи размери – 1 345 465,76, извършено в съучастие в периода от 01.01.2014 г. до 07.09.2015 г.

Сред обвинените са бизнесмена Иван Тобиев, собственик на бензиностанции „Арена“ и данъчни складове и помагачите му Зорница Д. и Радослав И. Тобиев е обвинен и в пране на пари в размер на 1 852 645 лв. в периода  26.11.2015 г. – 25.01.2016 г., като деянието е извършено при условията на продължавано престъпление, а бизнесменът е знаел, че парите са придобити чрез тежко умишлено престъпление.

Наказанието, предвидено от закона е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация на имуществото, а за обвинението в пране на пари – от три до дванадесет години лишаване от свобода и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.

Тримата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да се прецени дали и спрямо кого от тях ще се внесе искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Очаква се това да стане утре, казаха за DCNEWS от прокуратурата .

Повече за операцията на ДАНС, МВР и Агенция „Митници“ вижте ТУК и ТУК!

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top