Обвиниха футболист, избил зъб на запалянко

futbol-topka

Пловдивската районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу футболист за избиване на зъб на запалянко след среща между аматьорски отбори в пловдивското село Стрелци. 30-годишният Янко К. е обвинен в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 10 октомври 2015 г. Янко избил зъба на 37-годишен фен, след като го изритал с крак по главата.  С това предизвикал затрудняване на дъвченето и говоренето на пострадалия.

Обвиняемият се занимавал със земеделие, като в свободното си време играел футбол в местния аматьорски отбор на пловдивското село Пъдарско. На 10 октомври 2015 г. от 16.00 часа била насрочена среща между тимовете на селата Стрелци и Пъдарско на стадиона в с. Стрелци. След края на мача футболистите се прибрали в съблекалнята, за да се преоблекат, после отново излезли и отишли на трибуните при привържениците си.

Между феновете на футболните отбори възникнал конфликт, в който се намесили част от играчите. Сред тях бил  и Янко, който се опитал да разтърве пострадалия и друг играч. Започнало меле между феновете на двата отбора, в което Д.С. паднал на земята. Тогава Янко се приближил до него и го изритал по главата без всякаква причина, като свидетели на случилото се били трима души. След като конфликтът приключил, пострадалият установил, че от удара му е избит долен десен зъб.

Разследващите са установили, че между двамата не е имало лични конфликти, а деянието е извършено по хулигански подбуди. Янко К. не се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top