Обвиниха двама от нападателите на полицаи в Асеновград

Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняеми 39-годишния Вадет Шекерджи и 26-годишния Михаил Джамбазов от Асеновград за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители – престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 3 от Наказателния кодекс.

На 18 март 2016 г., около 22 часа на ул. „Миньор” в Асеновград, двама полицейски служители от РУ на МВР-Асеновград спрели за проверка няколко каруци, в които пътували около 20 лица от града. Част от тях били употребили алкохол. При извършване на проверката двама от пътуващите в каруците – Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов проявили агресия към служителите на МВР.

Установено е, че Шекерджи се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката, а Джамбазов ударил с лопата в главата другия полицай. За да преустановят конфликта, служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха, след което двамата мъже и другите лица в каруците се оттеглили в посока към квартал „Лаково” в Асеновград и се укрили. На място пристигнал екип на Спешна помощ и пострадалите били откарани за преглед в болницата.

Няколко часа по-късно Шекерджи и Джамбазов били установени и задържани за 24 часа по Закона за МВР. При опит да бъде задържан Михаил Джамбазов, неговият брат -Владимир Джамбазов оказал съпротива на полицаите, като се барикадирал в дома си в Асеновград, където двамата живеели. Той започнал да хвърля по служителите на МВР различни предмети, включително нож.

На 19 март 2016 г. Районна прокуратура -Асеновград е задържала за срок от 72 часа Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов. На същия ден с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа е бил задържан и Владимир Джамбазов, който е привлечен като обвиняем по отделно бързо производства за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Районна прокуратура – Асеновград да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо тримата обвиняеми.

 

Подобни статии

Top