Обвиняват Джим Кери за смъртта на приятелката му - DC news

Обвиняват Джим Кери за смъртта на приятелката му

Срещу Джим Кери бе подаден съдебен иск за смъртта на бившата му приятелка Катриона Уайт, която се самоуби миналата годна със свръхдоза наркотици, съобщават информационните агенции, пише manager.bg. Делото е завел съпругът на Уайт, който твърди, че Кери й е осигурявал незаконно дрогата.
Според иска, внесен вчера в Лос Анджелис, актьорът е използвал „огромното си богатство и известността си, за да получава и да разпространява незаконно забранени вещества, които понякога са смъртоносни“, предава Франс прес. Съпругът Марк Бъртън обвинява Кери, че незаконно и под фалшивото име Артур Кинг е купил водещи до пристрастяване медикаменти и ги е дал на 30-годишната Катриона, знаейки, че тя е склонна към депресия и вече е правила опит за самоубийство.
След това 54-годишният Кери взел мерки да прикрие участието и вината си за смъртта на младата жена, твърди вдовецът.

Катриона Уайт се самоуби с коктейл от три силни упойващи лекарства за сън, болка и симптоми на тревожност. Едното от тях – перкоцет, причини смъртта на Принс, отново при предозиране.
След смъртта на Уайт светските издания писаха, че е имала бурна връзка с комедийния актьор.
Бъртън съди Кери за обезщетение и настоява да бъде наказан. Според адвоката на актьора той не е направил нищо нередно, а Уайт е откраднала негова медицинска рецепта.

 

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Подобни статии

Top