Обвиняват мъж, пребил и ограбил възрастни жени

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 31-годишен мъж от Лом за серия от грабежи на пари и телефони от възрастни жени. До момента е установено, че за периода от 16 май до 19 юни т.г. обвиняемият е извършил пет грабежа в Пловдив, които са на територията на трето и четвърто районно управление на полицията.

На 16 май 2016 г. мъжът се движел по бул. „Дунав“. В същата посока вървяла 83-годишна жена, към която той се приближил и със сила издърпал от ръката й дамската чантата, в която имало портфейл със сумата от 150 лева, след което избягал.

По същия начин са били извършени и останалите грабежи на възрастни жени, като обвиняемият отнемал от тях пари, мобилни телефони, бижута, портфейли и други вещи. По делото е установено, че два от мобилните телефона той продал на непознати лица в кв. „Столипиново“ в Пловдив.

Установено е още, че някои от грабежите са били придружени с нанасяне на телесни повреди на жертвите. Обвиняемият е без постоянно местожителство и е безработен.

Обвиняемият е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Утре Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни статии

Top