Обвиняват полицая Караджов и жена му за двойното убийство в Пловдив?

Има доказателства, че полицаят от икономическа полиция Венцислав Караджов е убил родителите  си. Според разследващите синът е единственият, който има мотив да убие баща си и майка си.

Според БЛИЦ са намерени достатъчно доказателства, сред които и дрехи на Венцислав Караджов от деня на убийството на възрастните му родители – Божурка и Цветан Караджови.

Очаква се всеки момент да бъде повдигнато обвинение за двойното убийство, което потресе Пловдив на ченгето от икономическа полиция Венцислав Караджов. По-странното обаче е, че ще бъде повдигнато обвинение за съучастие и на съпругата му Каля.

Според разследващи малко вероятно е 15-годишният син на Караджови да е замесен в тежкото престъпление. Детето обаче било много стресирано. Предполага се, че то се досеща или знае нещо за случая.

Адвокатът на Венцислав Караджов Зоя Тошкова е отказала да коментира обиските, извършени на вилата на Караджови в Дедево.

„Не мога да коментирам нищо преди да видя черно на бяло какво са намерили. От 2-3 дни говорят на Каля, че имат достатъчно доказателства за обвинение на съпруга й и че сега събират такива и за нея. Днес тъщата на Венцислав и жена му Каля бяха разпитвани в полицията дълго време. Следобед вилата им в Дедево и околностите около нея са били претърсвани с металотърсач. На първия оглед бяха намерени на вилата в Дедево някакви дрехи на Венцислав и една гилза с 8 проектила. Не знам какво още може да е открила полицията. Ще говоря още, като се запозная с доказателствата“, коментира още адвокат Тошкова, пред БЛИЦ.

Утре юристката дава пресконференция, на която ще съобщи своето становище по повод убийството на родителите му.

Припомняме, че преди около 2 седмици в Пловдив в двора на къщата им в кв. „Христо Смирненски“, бяха намерени телата на 69-годишната Божурка и 79-годишния Цветан Караджови. Двамата бяха застреляни с пистолет. И до днес няма повдигнато обвинение за убийството срещу сина им Венцислав, който първоначално бе задържан за 24 часа в ареста именно за това, а впоследствие бе оставен в ареста по обвинение, че е учил непълнолетния си син Алекс да стреля с пистолет.

Според съседи полицаят от Икономическа полиция е имал непрестанни скандали с родителите си за собствеността на къщата им. Срещу него е имало ограничителна мярка спрямо майка му и баща му заради домашно насилие. Дни преди убийството, съдът в Пловдив е постановил, къщата и имотът да останат на възрастните хора. Според БЛИЦ до ден два се очаква на полицая Венцислав и жена му Каля да бъдат повдигнати обвинения за убийството на възрастните.

Подобни статии

Top