Обединяващо хоро и разноцветни балони в небето в подкрепа на хората с редки болести

Обединяващо хоро на подкрепата ще се извие от 12.00 часа пред община Пловдив.

В последния ден на месец февруари целият свят ще изрази подкрепата си към хората с редки болести.

Пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си за повишаване на осведомеността за редките заболявания и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях.

Кампанията е създадена от EURORDIS и нейният съвет на националните сдружения през 2008 г. като постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове участват в тази мащабна инициатива.

Пловдив се включва в инициативата още от самото й създаване и до днес не е пропусната нито една година. От 12.00 часа пред община Пловдив ще се извие обединяващо хоро на подкрепата, а в небето ще полетят разноцветни балони, символ на хилядите видове редки диагнози по света.

Мероприятието е под патронажа на кмета на града г-н Костадин Димитров. То се организира от Националния алианс на хората с редки болести в партньорство с Община Пловдив и с подкрепата на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, учениците от 4а клас от СУ Димитър Матевски, ПГ по Битова техника- гр. Пловдив и фолклорна формация от село Орехово.