Обезопасиха детска площадка в „Източен“ (СНИМКИ)

Детската площадка на „Цариградско шосе“ между булеварда и ул. „Генерал Радко Димитриев“ се напълни с щастливи играещи хлапета веднага след нейното обновяване.

Макар и оборудвана с хубави съоръжения, родителите се страхуваха за безопасността на децата си заради интензивния автомобилен трафик по „Цариградско шосе“ само на няколко крачки разстояние.

По инициатива на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков и със съдействието на ОП „Чистота“ вече цялото пространство е оградено с предпазни пана.

По желание на родителите, с помощта на ОП „Градини и паркове“ и ВиК изградихме чешмичка, под дебелите сенки на дърветата монтирахме нови пейки, направихме нова тротоарна настилка и поставихме дори антипаркинг колчета срещу неправомерно паркиране, отбеляза Чунчуков.

Районният кмет предвижда скоро да подмени пясъчниците под детските съоръжения за игра с противоударна гумирана настилка.

Поредното обновление на междублоково пространство е част от програмата на районната администрация „По-добра среда за живот и отдих в близост до дома“, която е съобразена с желанията и препоръките на гражданите.

Подобни статии

Top