Обезопасяват зебрата на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ в Асеновград

Община Асеновград разгледа жалбата на майките, които настояват за монтирането на легнал полицай или пешеходен светофар при една от зебрите, положена преди кръстовището на ул. „Цар Иван Асен II“ с ул. „Мануш Войвода“. В писмото си до Общината, родителите описват и конкретни случаи, при които живота и здравето на децата са били застрашени.

Отговорът от страна на община Асеновград е изпратен по електронен път на жалбоподателката Гергана Върбанова на 4.07.2016, съобщиха за DCNEWS от местната администрация.

Публикуваме отговора на община Асеновград без редакторска намеса:

Уважаема г-жо Върбанова,
В отговор на Ваша жалба с вх.№ 94-Г-206/03.06.2016 г. Ви уведомяваме следното:
Писмото Ви е разгледано на заседание на общинската комисия по безопасност на движението на 14.06.2016г.
Пешеходната пътека на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ до кръстовището с ул. “Мануш войвода” е част от републикански път ІІІ-804 Поповица – Асеновград. Републиканските пътища се управляват от Агенция „Пътна инфраструктура“. С цел намаляване на скоростта на движение на пътните превозни средства по главната улична мрежа и улици до входовете на училищата на територията на града сме проучили възможностите за направата на повдигнати пешеходни пътеки или изкуствени напречни неравности. Набелязани са пешеходните пътеки, в това число и гореспоменатата пешеходна пътека, които да бъдат повдигнати или пред които да бъдат изградени неравности. Беше проведена среща с представители на сектор “Пътна полиция”- град Пловдив за определяне и съгласуване на местата, тъй като част от пътеките са разположени на улици, които са републикански пътища. Предстои изготвяне на проекти за организация на движението на основание Наредбата за изграждане на изкуствени неравности, които след съгласуване с Областно пътно управление- Пловдив и Областна дирекция на МВР – Пловдив ще бъдат реализирани.

 

Подобни статии

Top