Обирджии на голям дистрибутор на алкохол в Пловдив застават пред съда

Самоубиецът от покрива на поликлиниката в Тракия отива на съд

Братята Росен и Иван Николови и техните съучастници Атанас Кантарски, Ботьо Ботев и Евгений Иванов застават отново пред съда днес за крупна кражба на алкохол от голям пловдивски дистрибутор през януари миналата година. Трима от тях са задържани след опит да ограбят бензиностанция в Пловдив на бул. „Дунав“. Полицаите ги хванали, докато братята и Атанас К. разбивали прозореца на обекта, за да вземат каса, в която имало около 20 хиляди лева, а също винетки и бонове за гориво за около 61 хиляди лева. Другите двама са спипани в хода на разследването.

Бандата била наблюдавана от полицията няколко седмици, преди да бъде заловена. Криминалистите разполагали с информация, че младежите са обрали дистрибутора на алкохол „Бибъл комерс“. От склада на фирмата на 10 януари 2013-та бяха откраднати два буса с напитки за над 60 хиляди лева.

Същата група в края откраднала от офис на куриерска фирма в Белово сребърни накити, часовници и ценни вещи на обща стойност около 11 000 лева.

На предишното заседание делото беше отложено заради нова съдебно-оценъчна експертиза. Не се яви и един от свидетелите, който трябва да бъде разпитан днес.

Росен и Иван Ненови имат и други присъди за кражби.

Делото ще се разглежда при закрити врати.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top