Обичате ли спагети?

Спагетите са сред любимите храни на малки и големи. Вкусни са, засищат и се приготвят бързо. Има стотици рецепти за приготвяне на тестеното изкушение, затова решихме да разберем кои са предпочитаните от пловдивчани.

Любими в града под тепетата се оказаха класическите спагети „болонезе“. Основните съставки за приготвянето на соса са кайма (най-добре сме от телешко и свинско месо), домати, лук, риган, босилек. Рецептата търпи различни вариации в зависимост от индивидуалния вкус – някои добавят бекон, други – червено вино и гъби, трети омекотяват вкуса с прясно мляко.

Не по-малко харесван е побългареният вариант на спагетите – със сирене и захар. Може би защото напомнят вкуса на детството, а може би защото са подходящи както за закуска, така и за следобедно хапване.

В класацията намират място и спагетите, приготвени с морски дарове, сушени домати, песто, каперси. Най-големите чревоугодници залагат на рецептите за спагети по китайски. Пилешко месо, зеле, моркови, соев сос, чили, яйца – добавяме всичко според вкуса и става страхотно, уверяват експериментаторите в кухнята.

Най-малко предпочитани се оказаха спагетите с бекон, чесън, зехтин и сос от яйца, сметана и пармезан – т.нар. „карбонара“. Доста тежки са, а оттам и опасни за фигурата, споделят част от анкетираните дами.

Вкусните спагети вървят с хубаво питие и най-вече с добра компания, категорични са гастрономите. Бон апети!

 

Подобни статии

Top