Областният управител на инспекция в пострадалите от наводнение села в Карлово

Той отправи апел към правителството да продължат своя ангажимент

Областният управител на област Пловдив Илия Зюмбилев и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов инспектираха заедно хода на възстановителните дейности, в пострадалите от наводнението през 2022 г. карловски села.

Двамата, придружени от председателя на ОбС Карлово Доньо Тодоров, заместник-кметове на Община Карлово и  експерти от Областна администрация посетиха село Богдан. Областният управител направи инспекция на свършената до момента  работа.

Пред присъстващите журналисти той отправи апел към правителството и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет да продължат своя ангажимент към финансиране на текущите проекти.

За да бъде изцяло възстановена пострадалата инфраструктура в най-тежко засегнатите села са нужни още 38 млн. лв., уточни кметът на Карлово.

Инж. Зюмбилев изрази своята пълна подкрепа за исканията на Община Карлово за финансиране и заяви, че ще отправи официална покана към министър-председателя Димитър Главчев и вътрешния министър Калин Стоянов, който е и председател на Междуведомствената комисия, да дойдат на място и да видят колко много работа е свършена до момента.

Трябва да продължи регулярното финансиране на проектите, за да могат строителните фирми да завършат спокойно своята работа, категоричен беше инж. Зюмбилев.

Областният управител и кметът посетиха и село Каравелово. На новоизградения мост над река Татлъ дере, д-р Кабаиванов припомни на инж. Зюмбилев за опустошителното наводнение и ужаса, който преживяха хората на 02.09.2022 г..

Кметът акцентира  върху най-важното – че с общите усилия на всички институции по време на бедствието и след него не бе допусната загубата на човешки живот.

Д-р Кабаиванов благодари за подкрепата и оказваното съдействие през целия възстановителен период от страна на областната  администрация.