Областният управител Розалин Петков получи юбилеен медал от Съюза на ветераните

Представители на Областния съвет – Пловдив на Съюза на ветераните от войните в България се срещнаха днес с областния управител на област Пловдив Розалин Петков, за да му връчат юбилеен медал.

С отличието Съюза награждава ветерани, заслужили деятели и съмишленици по повод честването на 70 години от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война.

Инж. Атанас Хаджиев – председател на областния управителен съвет на СВВБ и един от най- възрастните ветерани – дядо Борис запознаха областния управител и с много други идеи, по които организацията работи усилено от години.

Такива са например поредицата от инициативи, посветени на възраждане на славата на бойния път и подвизите на Втора тракийска армия. Те включват планирани срещи по места с кметовете на общини и на малките населени места от областта, общинските председатели на Съюза и наследници на ветерани за възраждане на родовата памет, както и активна работа с младите хора.

Работи се и по идеята за изграждане на паметник на Втора тракийска армия в Пловдив, за обособяване на възпоменателни кътове на армията, дивизиите и полковете на различни места в областта. Друга инициатива е създаването на галерия от фотографии във Военен клуб Пловдив с портретите на командващите Втора тракийска армия.

Планира се издаване на книга, посветена на тракийската бойна слава от Априлското въстание до Отечествената война, както и поредица научни прояви, кръгли маси, семинари и тематични срещи.

Представителите на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България – Пловдив благодариха на 0бластния управител Розалин Петков за проведената среща и изразиха надежда, че ще получават и занапред подкрепа от институциите, както и от страна на родолюбивите жители на област Пловдив за своите бъдещи инициативи.

Подобни статии

Top