Времето: пак облачно

Облачно с превалявания

Днес ще има значителна ниска облачност. В Източна България ще превали слаб дъжд, в Лудогорието – слаб сняг. На места в низините видимостта ще е намалена. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север-североизток.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните – от 2-3 градуса в североизточните- до 8-9 градуса в крайните югозападни райони. За Пловдив минимална 0, максимална 6 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

През следващите дни ще продължи да духа слаб север-североизточен вятър и с него ще прониква още студен въздух. Над Източна България ще бъде облачно, във вторник са възможни и изолирани слаби валежи от сняг и дъжд. Над останалата част от страната ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а максималните в сряда от 0 градуса в североизточните- до 7-8 градуса в югозападните райони.

Подобни статии

Top