Обмислят концесия за плувния басейн в Асеновград

Градският басейн  в Асеновград най-вероятно ще бъде отдаден на концесия, след като договорът с фирмата-наемател изтича следващия месец, а общинският съвет отказа да го продължи.

Предстои проучване на инвеститорския интерес, а дотогава община Асеновград поема отново стопанисването на летния атракцион. Още този сезон там ще започнат тренировки децата от спортен клуб „Тритон Екстрийм“, съоръжението безвъзмездно ще ползват и спортисти от другите организации в града.

Ще се провеждат и уроци по плуване за подрастващите, каза от трибуната на общинския съвет заместник-кметът Мария Вълканова. Тя отговори на запитване от съветника Костадин Яков / ПП „ГЕРБ“/ за планираните от общината дейности и визията й за развитие на плувния комплекс.

Въпреки коментарите, че общината е лош стопанин на собствеността си, съветниците решиха да прекратят договора с наемателя – фирма „Аутопарс 2000“ ООД, сключен през април 2011-та година. Единственият в града минерален плувен басейн беше даден на концесия през 2010-та .

Половин година след това процедурата беше прекратена по взаимно съгласие на двете страни – община Асеновград и консеционера „Запрянови-03“.

Подобни статии

Top