Обмислят мерки за превенция на пожари в район „Източен“

ОП „Чистота“ започнаха информационна кампания

Емил Русинов проведе работна среща с представители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“, „Общинска охрана“, „Oбщинска полиция“ и Общинския инспекторат. Набелязани бяха редица мерки, сред които охрана, своевременно събиране на отпадъците извън контейнерите в невралгичните точки, почистване от сухи треви и монтиране на допълнително видеонаблюдение.

Апелирам всички граждани и жители на район „Източен“ и кв. „Столипиново“ да бъдат внимателни и с грижата на добри стопани да изхвърлят регламентирано своите отпадаци, за да се предотвратят предпоставките за пожари, предвид високите летни темпеартури“, допълни Русинов.

По отношение на другия наболял проблем – „внасяне“ на отпадъци в квартала от целия град, съвместно с Общински инспекторат ще се работи усилено по установяване и санкциониране на водачи на бусове, нерегламентирано внасящи отпадъци в “Столипиново”.

Кметът Емил Русинов предложи положителната тенденция да бъде „подкрепена“ от мерки за засилване на наблюдението по входните улици и организиране на обходи и постоянно видеонаблюдение във всички часови пояси, за да бъдат своевременно санкционирани нарушителите и да бъде прекратена практиката по депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци от целия град в нерегламентирани сметища в квартал “Столипиново”.

В тази връзка ОП „Чистота“ започнаха информационна кампания с график за събиране на едрогабаритни отпадаци и електрически уреди извън изправност.

Графикът за район „Източен“ е следния:

Всекидневно до 30 юни (от понеделник до неделя) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Кв. „Столипиново“, микрорайон в граници: ул. „Крайречна“, ул. „Шумен“, ул. „Прохлада“, бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Ландос“.

На 27 юни (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Кв. „Изгрев“, микрорайон в граници: ул. „Бъндерица“, ул. „Ландос“, бул. „Цариградско шосе“, ул. „Удроу Уилсън“ и траурен парк „Централен“.

На 26 юни (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Кв. „Каменица“ и кв. „Гладно поле“, микрорайони в граници: бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Цариградско шосе“, бул. „Източен“, бул. „Санкт Петербург“ и бул. „Освобождение“.