Обновиха градина „Еталонна“ в „Западен“ (СНИМКИ)

Откриха обновената градина „Еталонна“ в район „Западен”. Ремонтирани са близо две трети от парковото пространство, изградени  са нови алеи и площадки. Монтирани са нови пейки  и е възстановена чешмата, която не е функционирала от 1990-та година.

В парка се намират и изградените преди време детска площадка и фитнес на открито. Стойността на реконструкцията е  20 000 лева.

Голяма част от ремонта в градина „Еталонна” е извършен от общинското предприятие „Градини и паркове“ и част от заложените предварително средства са икономисани. Монтирана  е и подземна система за капково напояване, с която да се поддържат новите зелени площи.

„Преди да започнем ремонта тук имаше много стара настилка, т.нар. „сотирски плочи”, които от корените на дърветата бяха излезли навън. Бяха счупени, на места потънали, с дупки, на други места липсваха изцяло. И взехме решение, че хората тук заслужават една добре изглеждаща градина”, съобщи и.д. кмет на район „Западен” Нонка Симеонова.

По време на ремонта от местната администрация са поддържали връзка с хората от квартала и са се съобразили с желанията им. През пролетта ще бъде завършена и останалата част от градината.

„Ще продължим с облагородяване покрай детската площадка, с изграждане на пясъчник , добавяне на нови пейки. Следващата седмица започва засаждането на цветя и зимна растителност“, каза още Симеонова.

Обсъжда се идеята да бъде създадена общинска програма със собствено финансиране. Чрез нея ще се отпускат средства на пловдивчани, които имат желание да се грижат за междублоковите пространства.

От район „Западен” обявиха, че имат намерение да бъдат  изградени  три нови парка през следващите години – на мястото на бившата Гарнизонна фурна, на улица „Акациева горичка”  и до старата детска градина в квартал „Прослав“.

Подобни статии

Top