Обновяват фасадата на Екселсиор, реставрираха Къщата с медальона

medaliona

Обновяването в централната градска част на Пловдив продължава с ремонт на фасадата на търговски център Екселсиор, обяви кметът Иван Тотев. Днес монтират строително скеле и с реставрирането на сградата общината приключва дейностите си по обектите в централаната пешеходна зона на града.

Градоначалникът изрази задоволство от факта, че все повече частни собственици извършват дейности по обновяване на фасадите на обектите си в центъра. Като пример той посочи къщата до паркинга на общината, както и сградите от двете страни на стълбите на Каменица.

През следващата седмица ще бъде завършен и ремонтът на Къщата с медальона, която се намира до Съдебната палата. Емблематичната сграда вече е обновена както отвън, така и отвътре. По думите на кмета това е поредната постройка в центъра, която ще запази автентичния си вид.

Припомняме, че община Пловдив започна възстановяването на сградата, при която има съчетаване на частна и общинска собственост миналата година. Дълго време къщата се рушеше, но най-накрая общината и частната собственичка г-жа Кюпелян си стиснаха ръцете в името на спасението на културния паметник.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top