Оборудват с лаптопи здравни кабинети в район „Централен“

Ремонтирани са всички  40 лекарски кабинета в училищата и детските градини на територията на „Централен”. Обновено  е обзавеждането и оборудването, което не е подменяно  повече от 10 години, съобщи кметът на района Георги Титюков.

Ремонтите започнаха в средата на миналия месец и са изцяло съобразени с изискванията на Регионалната здравна инспекция.

Специална комисия предварително е извършила оглед на  лекарските  кабинети в 15-те училища и 14-те детски градини, 8 професионални гимназии и 3 социални институции  в район „Централен”. Стойността на ремонтите  е  56 000 лева.

„Отделно от това бяха оборудвани с кушетки, медицински шкафове, гардероби , проточни бойлери и всичко, което е необходимо, за да функционират кабинетите. За целта бяха отделени допълнително от общинския бюджет средства в размер на 33 000 лева“, заяви Георги Титюков.

Местата в  голяма част от медицинските кабинетите са заети от  сестри или фелдшери, завършили двугодишен курс на обучение. Само трима са практикуващите лекари в училищата.

Първият ремонтиран кабинет се намира в основно училище „Екзарх Антим I”. След 15-ти септември всички ученици ще бъдат подложени на задължителна диагностика, а резултатите ще бъдат представени на педагогически съвет.

Георги Титюков допълни, че през следващата седмица ще бъде обявена и обществена поръчка на стойност 55 000 лева за закупуване  на 41 преносими компютъра за лекарските кабинети.

Подобни статии

Top