Обрат по делото за убийството на митничаря Дребчев? (СНИМКИ)

Обрат по делото за убийството на митничаря Дребчев очаква защитата подсъдимия по него Божидар Атанасов, след като днес бе разпитан свидетелят Ганчо Ганев. Още през февруари адвокатката на Атанасов – Розалина Апостолова прогнозира, че Ганев ще осигури алиби на килъра, който е обвинен и в това, че е застрелял пловдивския бизнесмен Огнян Харизанов, известен като Оги Лудия.

Днес Ганев заяви в съдебната зала, че през лятото на 1999 г., докато слизал от Балкана, нещо го ухапало по крака и се наложило да иде в бившата Окръжна болница за преглед, съобщи БЛИЦ. Там се засякъл с Божидар Атанасов, който също куцал и му казал, че го боли коляното. Свидетелят нямаше спомен за точната дата, но беше категоричен, че е било през лятото.

Подобни бяха и показанията на бившия шеф на Окръжна – д-р Евгени Стателов, който по това време е бил ортопед в болницата. Лекарят си спомни, че Атанасов е ходил при него за манипулация точно на 13 юни вечерта, когато е извършено убийството на митничаря.

Същевременно друг свидетел по делото – Иван Шиеков, твърди, че на 13 юни вечерта е закарал Божидар Атанасов с оръжие до дома на Дребчев в ж.к. „Тракия“.

Заради противоречия в показанията прокурорът по делото Георги Пенев настоя за две очни ставки. Едната – между д-р Стателов и Иван Шиеков, а другата – между Шиеков и Ганчо Ганев. Съдът допусна първата очна ставка, но не и втората, тъй като Ганев не си спомня точно датата, в която е бил в болницата.

За да се изясни това съдебният състав разпореди да бъде извършена проверка на документацията на УМБАЛ „Пловдив“, като се установи дали и на коя дата през 1999 година лятото, Ганев е бил в болницата.

Припомняме, че Георги Дребчев беше застрелян пред дома си в „Тракия“ на 13 юни 1999 година. 15 години след това Божидар Атанасов беше посочен като килър, а покойният кмет на Съединение Евгений Маринчешки и Иван Карабелов бяха обвинени в поръчителство на убийството.

Делото бе отложено за 15 и 16 юни, като очната ставка ще се проведе на 15-ти. Ако няма други доказателствени искания,  на 16-и юни се очакват пледоарии и, евентуално, присъда.

 

Подобни статии

Top