Обраха над 10 коли на служебния паркинг на КАТ

Поне 10 коли, арестувани на служебния паркинг на КАТ в Пловдив, са били разбити и ограбени от крадци. Обирджиите са влизали в охраняемия паркинг през дупка в телената ограда. До нея се вижда откраднато задно стъкло на кола, изоставено в тревата, тъй като не е могло да бъде промушено през дупката.

На паркинга на „Пътна полиция“ в Пловдив, поделението на която се намира на ул. „Напредък“ в ромската Шекер махала, автомобилите може да останат с години, тъй като в повечето случаи са там като веществени доказателства по досъдебни производства и дела или остават там след ПТП. Когато съдът върне колата на някой от собствениците обаче, остава неприятно изненадат, че от возилото му липсват я предно, я задно стъкло, чистачки, огледала или дори гумите. Там има близо 50 автомобила.

Кражбата на 4 гуми от автомобил на този паркинг е станало вероятно снощи. Едва тази сутрин дежурният в КАТ е видял, че няколко коли са разбити и обрани. Той е подал сигнал в Криминална полиция, а оттам започнаха досъдебно производство. Днес се извършваха огледи на мястото, а полицаите описваха от коя кола какво липсва. Сред щетите са също задигнати плеъри, колонки и др.

Паркингът се пази само от един полицай през нощта. Той няма камери за видеонаблюдение и затова няма данни кога точно са извършени кражбите.

От полицията в момента не коментират случилото се с мотива, че разследването продължава.

Предстои да бъде установен точният брой на обраните автомобили, тъй като в района има и потрошени коли при катастрофи, за които трудно се разбира дали са обрани или собствениците им са си взели нещата.

Подобни статии

Top