Обстановката в Асеновград бавно се нормализира

След вчерашния обилен снеговалеж обстановката в Асеновград се нормализира. Главните булеварди са изчистени до асфалт,  както и тротоарите на четирите моста в града. Екипите на почистващата фирма от тази сутрин усилено работят по разчистване и на улиците във високите квартали на Асеновград, за да не се създаде критична ситуация със заледяване ако рязко паднат температурите, коментира кметът д-р Емил Караиванов. Той увери, че след като ситуацията в района на „Баделема” и квартал „Изток”  се успокои, машините ще влязат и по вътрешните улици в ниската зона на града. Тя все още остава критична, улиците и парковете са трудно проходими, заради заледявания и неизчистения сняг.

От сутринта 12 машини поддържат уличната мрежа в Асеновград и кварталите Горни и Долни воден. Шест снегорина, пет пясъкоразпръсквача  и една фадрома  работят по маршрутите.

От днес започнаха да се обработват и подстъпите към спирките и стълбите. Работници на комуналната фирма разчистват и зоните около училищата, тъй като от утре децата се връщат в класните стаи.

Ситуацията е по-спокойна и в населените места в Общината.. Вече е отворен пътят Тополово-Леново, след като се наложи техника на Асеновград да пробие партина между двете села.

В Патриарх Евтимово  е  изпратена допълнителна машина, която да помогне за разчистване на вътрешната улична мрежа в селото.

Постоянно заседава и щабът за координация, като приема сигнали и взема своевременни решения, увериха от градската управа.

Подобни статии

Top