Обстановката в област Пловдив се нормализира, бедствено положение в община Лъки

Обстановката в област Пловдив постепенно се нормализира. Пътищата са проходими. Без електрозахранване са отделни села в община Първомай, община Асеновград и родопската яка, но се работи по отстраняване на проблемите.
Остава бедственото положение в община Лъки. Пътят до Лъки е проходим, но ситуацията в с. Манастир остава критична. Жителите са без електрозахранване вече 3 –ти ден. Няма болни хора, но провизиите са на привършване. Има проблем и с телекомуникациите. На места снежната покривка достига 2.50 м.

Областният управител Розалин Петков е в непрекъсната връзка с жители на селото и в момента пътува към община Лъки. След проведен разговор с Министъра на отбраната, бе получено разрешение и в момента верижна техника от полка в Асеновград пътува към с. Манастир.

Роторен снегорин от цивилното летище в Крумово също пътува към мястото. Очаква се до довечера Манастир да бъде отблокиран.
Блокираните в манастир край Кръстова гора трима души, единият от които млад човек от Бургас с диабет, са подслонени от игумена на Кръстова гора отец Висарион. Той е в непрекъснат контакт с Областния управител. В момента се разчиства и отсечката до Борово.

АПИ напомня на шофьорите, пътуващи на територията на област Смолян да бъдат задължително с вериги. Ограничено е движението на товарните автомобили по републиканските пътища в областта.

Подобни статии

Top