Обстановката в страната, след снеговалежа, се нормализира

Продължава обработването на пътищата  след обилните снеговалежи в страната през изминалия ден.

Няма информации за бедстващи хора, но в редица части от страната продължава да вали сняг. Най-голяма е снежната покривка в Плевен – над 22 см, 15 см е снегът в Ловеч, в София – 10.

Сериозна снежна покривка натрупа вчера и в Благоевград. Заради обилния снеговалеж, няколко малки населени места останаха без електроподаване за часове.

Ограничения за камиони над 12 тона остават на прохода “Юндола”, който свързва областите Благоевград и Пазарджик.

До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин – Михалково  е ограничено движението на камиони над 12 тона. Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата на Шипка и днес остава затворен за посещения.  

От АПИ съобщиха, че над 800 снегопочистващи машини са излезли на терен. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите, уточняват от агенцията. 

По автомагистрала „Тракия“ беше възстановено движението за леки автомобили в посока Пловдив, докато камионите над 12 тона изчакват на място.  Тежкотоварните камиони вече се движат и в двете посоки по автомагистрала „Струма“. Все още е ограничено движението на ТИР-ове през прохода „Превала“.