Обстановката в Смолянско се нормализира (ОБНОВЕНА)

Обстановката в Смолян се нормализира

Отменено е бедственото положение за община Смолян с изключение на две села: Киселчево и Мугла, където не са възстановени пътищата и електричеството. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на общината Николай Мелемов. Той допълни, че на жителите на село Киселчево е предоставен агрегат.

Работата по всички места продължава, увери кметът. Мелемов каза още, че днес ще бъде сформирана комисия съвместно с Областната управа и ще бъдат обиколени всички критични точки. Те ще бъдат описани и след това ще се започнат дейностите за отстраняването на последиците. Кметът допълни, че вчера са се включили доста доброволци, дори имало и туристи от Пампорово, които са дошли специално, за да помагат.

Временно движението по път ІІІ-197 Смолян – Девин, при входа на град Девин, се осъществява двупосочна в едната лента, поради пропадане на тротоар от наводнение, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

На много места са разрушени подпорни стени, мостове, само от вчерашния ден по ориентировъчни данни щетите са някъде около 10 млн. лв., които са нанесени върху пътната инфраструктура. Това съобщи председателят на надзорния съвет Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Източник: focus-news.net

 

Подобни статии

Top