Обсъждат взаимодействието между училището и семейството на кръгла маса

deca cdg albena

Кръгла маса на тема “Практически подходи в отговор на очакванията на училищните общности” ще се проведе днес от 13:30 часа в Дома на учителя в Пловдив. Внея ще участват представители на детски градини и училища от Област Пловдив и Община Банско. Те ще споделят добри практики в областта на училищното и предучилищното образование.

Срещата ще започне с презентация на директора на пловдивската ЦДГ “Велимира” Марина Ангелова на тема “Издигане авторитета на детското заведение с цел задоволяване високите очаквания на училищната общност”. Директор на НУ “Св. Паисий Хилендарски” в Банско Невенка Бърдарева ще представи добра практика на тема “Училището – място за децата”. Срещата ще продължи с презентация на тема “Добрият учител, критерий за успеха на ученика” представена от директора на СОУ “Св. Софроний Врачански” в Пловдив Пенко Рисков и Маргарита Бозова – директор на ОУ “Яне Сандански” в града под тепетата.

Кръглата маса ще завърши със споделяне на добри практики в партньорството между училищни и семейни общности от директора на ОУ “Граф Николай Игнатиев” в с. Граф Игнатиево Даниела Петкова, чиято тема е “Семейство и училище – едно възможно партньорство”. В дискусионни панели участници и гости ще обсъдят и потърсят успешни модели в отговор на очакванията на училищните общности.

На кръглата маса ще присъстват също представители от Община Пловдив и Община Родопи и експерти от районите “Тракия”, “Северен” и “Южен”.

Срещата се осъществява със съдействие на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top