Обсъждат дребното земеделие на кръгла маса в Панаира

Кръгла маса на тема „Предизвикателства и перспективи пред развитието на дребните земеделски стопанства в България“ ще се проведе днес в Международен панаир. Тя се организира от Фондация „Земята – източник на доходи“ – Пловдив, като част от съпътстващата програма на Международната селскостопанска изложба АГРА /4-8 март/, под патронажа на Областния управител на област Пловдив Розалин Петков.

Фондацията организира кръгла маса със съдействието на Областна администрация – Пловдив за 9-ти път. Програма „Земята – източник на доходи“ спечели специалната награда на журито на организираното от Европейската комисия, съревнование CAP Communication Awards – 2013.

За участие са поканени представители на МЗХ, на териториалните структури на ОД “Земеделие“ и Фонд „Земеделие“, служители от общинските администрации, представители на Местните инициативни групи от област Пловдив, специализираните учебни заведения и НПО, работещи за развитие на селските райони.

В рамките на проявата ще бъдат обсъдени конкретни възможности за подкрепа на дребните земеделски стопани през новия планов период 2014-2020 г., както и ролята на общините и държавните институции, неправителствените организации и учебните заведения за успешното им реализиране. След двата работни панела „Възможности и перспективи за развитие на дребните земеделски стопанства в България в контекста на общоевропейската селскостопанска политика“ и „Местните инициативни групи – възможност за подкрепа на дребните земеделски стопанства на местно равнище“,  е предвидена заключителна дискусия с въпроси и отговори.

Снимка: vestnikpriatel.com

Подобни статии

Top