Обсъждат ролята на малкия и среден бизнес в дарителството

Български дарителски форум, Национален алианс за работа с доброволци, в партньорство с местния бизнес организират  среща-разговор на тема „Дарителството като инвестиция в местната общност и ролята на малкия и среден бизнес“.

Целта на срещата е да се обърне внимание върху предприемачи от град Пловдив и района, които правят добро за своите общности – даряват средства, продукти, ремонтират, подкрепят хора в риск, читалища, детски отбори и общински празници, но не винаги техните истории и инициативи стават популярни в публичното пространство.

Въпреки че на теория те не познават правилата и механизмите на успешната благотворителност, на практика със своята енергия и ресурси постигат положителен резултат в полза на хората, с които работят и сред които живеят.

Български дарителски форум и Национален алианс за работа с доброволци ще разкажат за различни практики, свързани с дарителството и  контекста, в който попада бизнесът като дарител.

В дискусията ще участват Красимира Величкова от Български дарителски форум, Ренета Венева от Национален алианс за работа с доброволци, бизнесмени и предприемачи от Пловдив и региона, представители на Лайънс клуб и др.

Подобни статии

Top