Общината започва строежа на стадион „Пловдив“ след Нова година

През 2016-та година Община Пловдив ще започне работа по реконструкцията на стадион „Пловдив“, съобщава TNS.bg, като цитира кмета Иван Тотев. Вече е ясно, че общината не може да си позволи да бутне стадиона и да построи чисто нов. Поради тази причина реконструкцията ще стъпи върху основните на сегашния стадион.

През следващата годината градските власти ще заделят средства за консултанти от МОК и УЕФА, които да изготвят визия за бъдещия стадион. След това ще се гласуват и средства за цялостното проектиране на стадиона.

„Независимо колко ще струва проектирането – 200, 300 или 500 000, ние можем да си позволим да ги отделим“, заяви градоначалникът.  Той допълни, че няма как да се мине и без бутане на част от трибуните на спортното съоръжение. Централният сектор, около зала „Чайка“, ще бъде изцяло изграден, за да може да се направи според всички изисквания на УЕФА.

След като се направи проектът ще има и яснота колко ще струва реконструкцията на градския стадион на Пловдив, а след това ще се търси и финансиране.

Снимка: bg.wikipedia.org

Подобни статии

Top