Общината и РИОСВ спечелиха делото за въздуха в Пловдив

Обвиниха кмета н аКуклен

Окръжният съд в Смолян отхвърли като неоснователен и недоказан колективния иск на Фондация „Асоциация за европейска интеграция и права на човека“ , предявен срещу Община Пловдив за чистота на атмосферния въздух.

Магистратите оставиха без разглеждане като недопустим иска на фондацията срещу Регионалната инспекция по околната среда и водите.
Окръжният съд в Смолян осъжда Фондация „Асоциация за европейска интеграция и права на човека“ да заплатят разноски по делото – на Община Пловдив в размер на 2950 лева и на РИОСВ в размер на 2256 лв.
„Усилията, които полагаме в почистване на града и в разширение и опазване на зелената система, дават резултати“, коментира кметът на Пловдив инж.

Иван Тотев и допълни: „Тези резултати ги виждаме в годишните показатели, които сочат повече от два пъти намаляване на дните с превишение на ФПЧ във въздуха. Разширихме с десетки декари зелените площи, засаждаме около нови 2000 дървета на година. Всичко това даде резултат. Радвам се, че освен в цифрите, имаме и поредното доказателство и оценка, че си вършим работата добре.

Това решение ни кара да бъдем удовлетворени от свършеното до тук и ни задължава да продължим да постигаме още по-добри резултати за подобряване условията на живот в Пловдив“, заяви кметът Иван Тотев.
От своя страна директорът на РИОСВ доц . Стефан Шилев коментира, че това решение е доказателство за добрия и своевременен контрол, който регионалната инспекция упражнява по отношение на компонентите и факторите на околната среда.
Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в двуседмичен срок.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top