Общината купува бившия бар "Калигула" за 750 000 лв. - DC news

Общината купува бившия бар „Калигула“ за 750 000 лв.

Тестват водопада на Каменица

Община Пловдив подписа договор за закупуване на бившия бар „Калигула”, който се намира в подножието на стъблите на „Каменица”. Заведението заедно с аварийните изходи е 800 квадратни метра, а стойността на сделката е 750 хиляди лева. Средствата за закупуване на имота ще се осигурят от предвидените пари за изграждането на детска градина „Мир“ в район „Западен“.

Според плановете на Община Пловдив след смяната на собствеността част от пространството около така наречените стълби на Каменица ще се превърне в изнесени зали на художествената галерия. Водна каскада, която е почти завършена, зеленина, ефектно осветление и места за почивка ще променят визията на обекта.

Днес с подписването на този контракт ще прекратим договора на заведението за дюнери. По този начин в следващите месеци ще можем да облагородим цялото пространство и да му предадем една обща визия. Идеята е да се премахнат и рекламните съоръжения, обясни кметът Иван Тотев.

Той съобщи още, че за първата сесия за следващата година се подготвя предложение , с което окончателно Община Пловдив ще влезе във владение на Форум-юг.

Там са 6 декара, които бяха продадени през втория мандат на Иван Чомаков. Този имот обаче е част от концепцията на Община Пловдив за реконструкция на централния площад. Проектът, който беше възложен включва и тях въпреки че тогава пространството не беше собственост на Община Пловдив, допълни Тотев.

Официално е заявена готовност община Пловдив да откупи държавните дялове от Пощата, които са близо 40 процента от сградата.В момента сме в процедура, в която ще изпратим официално писмо до Министерството на транспорта, каза Тотев.

 

 

 

 

Подобни статии

Top