Общината няма да купува собствени паяци - DC news

Общината няма да купува собствени паяци

Общината няма да купува собствени паяци

Общината няма да купува собствени „паяци“, съобщи ресорният зам.-кмет Александър Държиков. Договорът с фирмата, която досега репатрираше неправилно паркиралите автомобили изтича в края на октомври.

Два паяка ще вземе под наем общината на първо време, съобщи зам.-кметът Александър Държиков. Досега фирмата, която извършваше репатрирането, ползваше 4 автомобила. След изготвен финансов анализ, е станало ясно, че това е най-евтиния и достъпен вариант.

Една месечна такса за два паяка ще струва около 3500- 3600 лева, което е много добра цена. На базата на втора употреба, където един паяк е около 50 хиляди лева, а новите лизингови са значително по-скъпи, обясни Държиков.

Ако двата паяка са недостатъчни за град като Пловдив, ще се вземе под наем още един. Специализираните автомобили ще се ползват и при сигнали на тел. 112 през нощта.

Те ще вдигат вече само колите, които пречат на движението на пешеходци и са паркирали на тротоара или на автобусите в градския транспорт.

Може да се прилага по-цивилизован начин на установяване на нарушения, именно това, което правим – наказване с фишове в отсъствие или присъствие на водача. В това отношение многократно е завишено използването на тези фишове, коментира Държиков.

613 фиша са съставени през месец август от „Общинска охрана“, посочи той. Глоби се налагат и от Общинска полиция. Тези дни общината пуска малка обществена поръчка за фирма, която да предостави паяци под наем, като до края на месеца процедурата трябва да е приключила. Договорът с досегашната фирма изтича на 28 октомври.

 

Подобни статии

Top