Общината отдава стадион „Локомотив“ на концесия за 30 години

Кадрови промени в ръководството на Локомотив Пловдив

Подновяват се разговорите за концесия на стадион „Локомотив“, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Той се срещна днес с новия собственик на клуба Христо Крушарски, като  срещата е имала предимно опознавателен характер.

Според Тотев до 1 година трябва да бъде уреден въпросът с отдаването на концесия на стадиона за 30 години. Той припомни, че подобна концесия е била готова още през 2012-та, но тогавашният собственик на футболния клуб Коко Динев се е отказал.

„Виждам в лицето на новия собственик на  Локомотив (Пд) човек, който има сериозни намерения за развитието на футболния клуб и общината ще ги подкрепя“, каза Тотев след срещата.

Общината ще съдейства на Локомотив (Пд) за намирането на тренировъчно игрище в града, защото много често футболистите са принудени да тренират извън Пловдив, каза още кметът.

 Ще се търси и общински терен, подходящ за изграждане на база за детско-юношеската школа на Локомотив (Пд), подобна на комплекса в „Коматево“.

„Задали сме на футболния клуб като условия да направят проектно предложение като площ, терен, входове, изходи, всичко, което е необходимо, за да може ние да потърсим най-подходящото място“, завърши градоначалникът.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top