Общината отпуска 115 хиляди лева за ново табло на Гребната база

Община Пловдив ще отпусне 115 хиляди лева за разширяването на електронното табло на Гребния канал, който ще бъде домакин на световното първенство по гребане за младежи до 23 години от 22 до 26 юли. Сегашното табло е с размери 6 на 4 метра, а новото ще бъде 9 на 9 метра.

Това съобщи кметът Иван Тотев по време на пресконференцията заедно с инспекторите на ФИСА преди световното. В него ще участват 1200 гребци, като се очакват много техни роднини и зрители от цял свят. Вторият гребен канал се очаква да бъде готов до края на 2017-а година, като дотогава ще са минали съдебните дела с екозащитниците и целият строеж на инфраструктурата на обща стойност 15 млн. лева.

 

Инспекторите на ФИСА Светла Оцетова и Кристине Якобсен, както и техническия делегат на федерацията Бернд Шумахер останаха изключително доволни от видяното и от срещата с отговорните фактори.

Гребният канал ще бъде домакин на 6 големи първенства до 2018-а година, а дотогава Пловдив ще може да кандидатства и за още европейски и световни надпревари.

Подобни статии

Top