Общината: Проверката на АДФИ приключи без акт

Вижте позицията на общината по повод изнесената от Патриотичен фронт информация за открити от АДФИ нарушения при строителството на спортна зала „Колодрума“.

Патриотите сезират Главна прокуратура за Колодрума

По повод изнесените твърдения относно „Спортен комплекс – покрит колодрум“ от Община Пловдив заявяваме, че проверката на АДФИ за Колодрума приключи без съставен акт за нарушение. 

Общата стойност на Многофункционалната спортна зала – Колодрума, в Пловдив е 49 млн. лева с ДДС. В тях влизат 7,8 млн. лв., с които Община Пловдив придоби от Колоездачното дружество „Цар Симеон“ собствеността върху имота – 12 декара с незавършен груб строеж. Финансирането от Община Пловдив е в размер на почти 7 милиона лева, а останалата част са от държавата.

До момента в залата са проведени около 30 спортни, културни и други събития, сред които Европейско първенство по волейбол за младежи под 20 г., Шампионска лига по волейбол за жени, Световно първенство по таекуондо, Държавен лично-отборен шампионат по колоездене – мъже елит до 23 години, демонстративен мач по снукър между петкратния световен шампион Рони О’Съливан и № 1 в света Марк Селби, Баскетболен мач на звездите, ММА вечер на звездите, концерти на световни звезди като Крис Норман, Васко Василев, Юрая Хийп, „Легендите“, балетни, оперни постановки и др.

На колоездачната писта периодично се провеждат тренировки на ПКД „Цар Симеон“ и на колоездачи от румънски клуб „Войнта“.

За 2017 г. вече има планирани големи събития, сред които международни волейболни мачове, Световно първенство по борба за ветерани, спектакли, концерти и др.

 

Подобни статии

Top