Общината склонна да развали концесията на Колежа! Държавата ще помага на Ботев!

Община Пловдив е склонна на вариант за разваляне на концесионния договор за строежа на стадион „Христо Ботев“, известен и като „Колежа“, за да може да се търси държавно финансиране за неговото довършване. Това обяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев на официалната си пресконференция в началото на седмицата.

Коментарът му беше по повод инициативата на феновете на Ботев „Кауза Колежа“ за доизграждането на спортния комплекс.

„През следващата седмица ще проведем разговор с ръководството на Ботев относно строежа на стадион „Христо Ботев“. Концесионният договор е доста тежък, включително и клаузите за неговото разваляне. Има съответните неустойки. Но Община Пловдив със сигурност ще се съобрази с факта, че това е един много обществено значим казус за града. Ако бъде предложено на общинския съвет да няма неустойки, съветниците ще бъдат склонни на компромис, за да се удължи срока за изграждането на обекта“, уточни кметът.

В момента заради действащата концесия Ботев не може да кандидатства за финансиране от държавата за завършването на стадиона. Строежът на стадиона спря през 2014 година, когато фалира Корпоративна търговска банка, чийто шеф Цветан Василев беше собственик на Ботев.

Подобни статии

Top