Общината търси „кръстник“ на приюта за кучета

Община Пловдив търси „кръстник“ на Общинския приют за кучета. Поводът е 4-ти октомври – Международния ден за защита на животните.

Денят се отбелязва от 1931 г. Началото е поставено на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция, Италия, като е припомнено, че ние сме отговорни както за планетата, на която живеем, така и за всяко живо същество. Световната общественост е призована да опазва средата, която обитават животните, и да повиши активността си в тяхна защита.

По този повод Общинската дирекция „Екология“, съвместно с Общинския Приют за безстопанствени кучета подготвят поредица събития, които ще бъдат посветени на този празник.
От дирекцията са решили и да направят допитване за избор на име за приюта.

На 4-ти октомври, приютът ще получи своето име, а „кръстникът“ – предметна награда, грамота и почетното звание „Приятел на Приюта“.

От общината искат името на приюта да е звучно и запомнящо се, да е в синхрон с целите и дейността на обекта, както и да носи послание.

В допитването може да участва всеки пловдивчанин, без възрастови ограничения. Всяко предложение трябва да бъде придружено с трите имена на автора, възраст и телефон за връзка. То може да бъде мотивирано и с кратък коментар.

Срокът за изпращане на предложенията е до 16:00 часа на 30-ти септември.

Това може да стане на следните електронни адреси:

zvk_plovdiv@abv.bg
direkcia_ecologia@plovdiv.bg

Подобни статии

Top