Общината ще иска наем за Детмаг от 9 хил. лева

Общината ще иска за Детмаг наем от 9 хиляди лева

Наемът на общинската част от бившия Детмаг ще бъде сума в границите от 9 хиляди лева и 9 хиляди евро. Общинската администрация предлага ниската стойност с убедеността, че реално ще се стигне до двойно по-високата цена. С това ще приключи окончателно 20-годишната сага с подялбата на магазина и той ще заеме отново своето място в обществения живот на града – и като източник на общински доходи, и като традиционен градски търговски център.

На сесията в четвъртък на общинските съветници ще бъде предложено като последна стъпка да определят наема за обекта. След подялбата общината разполага с най-привлекателната част от бившата „Снежанка“ – компактна търговска площ, разположена на 2 етажа в централната част на магазина. Още преди да се обяви търга, в общината са подадени две инвестиционни намерения, които навеждат на мисълта, че тъналият в забвение магазин ще стане най-скъпо отдаденият имот на общината.

На престоящото заседание на градския парламент ще се реши и съдбата на паркирането в квартал „Капана“. Общината потвърждава намерението си да въведе възможно най-строг режим.

Там ще могат да паркират само по един автомобил от апартамент или обект, а зареждането на магазините ще става вечер, обясни зам. кметът Държиков.

 

Подобни статии

Top