Община Асеновград възстановява владението си в сградата на бившия Детмаг

Общинската администрация предприема тази мярка след множеството дела, водени с фирма „ГАРАНТ – 95” ООД от 2014 година за неосвобождаване на обекта. Собственикът на фирмата не е погасявал задълженията си година и половина и така е натрупал близо 240 000 лева сума за неплатен наем.

Тъй като той не се е отзовавал на многобройните покани на управата да погаси задълженията си, срещу него е заведено дело. От близо половин година е прекратен и договорът му с общината.

В края на миналата година от общината се опитаха да изключат елзахранването и така да принудят некоректния наемател да се изнесе, но се появило ново незаконно захранване с ток в обекта.

Обектът е отдаден под наем след публичен търг, проведен през февруари 2008. За обща площ от 1088,74 квадратни метра ,от която 829 кв.м. е търговска, фирмата плаща месечен наем в размер от хиляда и двеста лева. Вътре в имота има частна съсобственост на няколко лица, като всички имат общ дял от около 3 %. Останалото е на общината.

На два пъти общината се опита да продаде с търг обекта. Фирмата наемател сама проявила преди години интерес към закупуването на апетитния имот. След това обаче се отказала, защото обявената цена се сторила висока. Тогава местният парламент изцяло оттегли имота от продажба.

За  неправомерно преотдаване и префасониране на търговската площ в същия обект беше подаден сигнал до Окръжна прокуратура от общински съветници още в мандата на Христо Грудев.

Процедурата по възстановяване на владението на общинската собственост в сградата на бившия Детмаг започна днес.

 

 

Подобни статии

Top