Община Асеновград с пореден приз в областта на туризма

асеновград

Регионална туристическа асоциация „Родопи“ и „Пампорово“ АД с подкрепата на общините Смолян и Чепеларе и под патронажа на областния управител на Смолян, организираха XII-то поредно издание на туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“, което се проведе за четвърта поредна година.

Сред изложителите бяха Министерството на туризма, представители на български и гръцки общини, туроператори и браншови организации.

Откриване на борсата направиха главният секретар на министерството на туризма г-жа Албена Михайлова, областният и зам. – областният управител на Смолян г-н Славов и г-н Петров, кметовете на общини Смолян и Чепеларе, както и представителите на БХРА и организаторите от РТАР.

Сред лекторите присъстваха зам. – областният управител на област Източна Македония и Тракия в Гърция г-н Михаел Амиридис и зам. – министърът на МРРБ г-н Иван Аспарухов.

По време на форума беше коментирана и анализирана конкурентоспособността на българския туризъм, презентирани бяха интересни проекти и новости в зимните курорти в предстоящия зимен сезон, както и много други интересни теми и проблеми свързани със съвременния туристически бизнес в България.

На второто си участие на този престижен форум Община Асеновград получи и почетна грамота за „Отличително партньорство между туристическия бизнес и местната власт“.

Основен акцент от представянето на Асеновград беше културно-историческото наследство, което е част от различни национални кампании: Исторически музей, Асенова крепост, Бачковски манастир, като част от движението „Опознай България – 100 Национални туристически обекта“ и село Косово, като част от инициативата на Министерството на туризма „50 малко познати туристически обекта в България“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top