Община Пловдив даде по 100 бона на Ботев и Локо за билети

Общината даде по 100 бона за билети на Локо и Ботев

снимка: bsport.bg

С 200 хиляди лева от бюджета на Пловдив ще бъдат купени билети за мачовете на футболните отбори „Ботев“ и „Локомотив“, реши Общинският съвет. Предложението бе на съветника от ГЕРБ Гошо Къчков и предизвика бурни дебати по време на заседанието.

Дани Каназирева предложи 10 хиляди лева да бъдат за Спартак (Пловдив), а 50 хиляди лева за театрите. Последното е, защото Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през 2019-а година.

Независимият общински съветник Слави Георгиев пък поиска 50 бона за Спартак, за да бъдат подпомогнати всички клубове. Николай Радев от БСП поиска на следващата актуализация на бюджета да бъдат отделени още 100 хиляди лева за всички спортни дейности, не само за футбол.

За Марица също стана дума, но там ръководството още не е изяснено и на първо време това ще попречи на отпускането на каквито и да е средства.
Кметът Иван Тотев не беше в залата, докато вървяха споровете, но не бе много съгласен с решението. Той изрази надеждата си да дойде време, когато Общината ще подкрепя само детския спорт.

Подобни статии

Top