Община Пловдив подновява преговорите за имотите на „Гладно поле“

obshtina

Община Пловдив поднови  разговорите  с  министъра на отбраната Николай Ненчев за връщане на  100 декара  имоти  в района на „Гладно поле”. По времето на  Славчо Атанасов беше  подписано споразумение с министерството, площите да бъдат прехвърлени във владение на администрацията. За 4 от декарите вече има сериозен интерес от инвеститор за изграждане на 17-етажна офис сграда.

Квартал „Гладно поле” е една от трите зони в Интегрирания план на градско възстановяване и развитие на Пловдив, който се подготвя в момента. Според кмета Иван Тотев, ако не се стигне до връщане на земите в „Гладно поле“, ще се постави под въпрос изпълнението на плана.

До новия министър вече е изпратена  кореспонденцията  с цялата обяснителна записка и  решението на Общинския съвет. Зоната е одобрена за  високо строителство и  според Тотев  ще се превърне във вторичен градски център.

На среща с областния управител Розалин Петков е обсъдено и прехвърляне на 5 декара имот на „Пазарджишко шосе“. Той ще бъде използван  за изграждането на нов приют за кучета, който ще отговаря изцяло на европейските изисквания.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top