Община Пловдив подновява преговорите за имотите на „Гладно поле“

Община Пловдив поднови  разговорите  с  министъра на отбраната Николай Ненчев за връщане на  100 декара  имоти  в района на „Гладно поле”. По времето на  Славчо Атанасов беше  подписано споразумение с министерството, площите да бъдат прехвърлени във владение на администрацията. За 4 от декарите вече има сериозен интерес от инвеститор за изграждане на 17-етажна офис сграда.

Квартал „Гладно поле” е една от трите зони в Интегрирания план на градско възстановяване и развитие на Пловдив, който се подготвя в момента. Според кмета Иван Тотев, ако не се стигне до връщане на земите в „Гладно поле“, ще се постави под въпрос изпълнението на плана.

До новия министър вече е изпратена  кореспонденцията  с цялата обяснителна записка и  решението на Общинския съвет. Зоната е одобрена за  високо строителство и  според Тотев  ще се превърне във вторичен градски център.

На среща с областния управител Розалин Петков е обсъдено и прехвърляне на 5 декара имот на „Пазарджишко шосе“. Той ще бъде използван  за изграждането на нов приют за кучета, който ще отговаря изцяло на европейските изисквания.

 

Подобни статии

Top