Община Пловдив получи 24 нови апартамента в „Тракия“

24 нови апартаменти получи общината в Пловдив

Комисия от отдел „Общинска собственост“ и кметът Иван Тотев приеха нови  24 апартамента, които администрацията получава като обезщетение  срещу строителство върху общински терен.  Жилищата, които са с обща площ 2 3 66 квадратни метра, се намират в новоизграден комплекс в ЖК „Тракия”. Договорът  за стоежа е сключен по време на втория мандат на кмета Иван Чомаков.

Кметът Иван Тотев  получи днес  от пълномощника на фирмата-строител ключовете за новите  апартаменти, които са от  60 до 110 квадратни метра. Жилищата са едностайни и двустайни.  В тях ще бъдат настанени регистрирани в списъка на чакащите, нуждаещи се семейства, които са повече от 300.

„Това са хора, които попадат в критериите на Община Пловдив от гледна точка на социалната политика и имат право да придобият жилища, но изчакват момента, когато общината има свободни жилища. Обикновено свободните жилища се формират по два начина – чрез придобиване на нови и чрез освобождаване на сега съществуващ фонд“, обясни кметът Тотев.

Новите апартаменти ще се управляват от общинското предприятие  „Жилфонд“. Процентът на обезщетението за Община Пловдив, според подписания договор, е близо  12 на сто от цялата квадратура на комплекса.

Това са последните жилища, които Община Пловдив  придобива по силата на сключени преди години договори. Кметът уточни, че през този мандат чрез новата политика за общинска собственост  са реализирани сделките за Стъблите на Каменница, имот срещу Католическата църква, Форум – юг. На следващата сесия, която е в началото на месец юни ще бъде разгледан и договорът за „Младост-алфа”.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top