Община Пловдив с почетен медал за организацията на Световното първенство по фехтовка (СНИМКИ) - DC news

Община Пловдив с почетен медал за организацията на Световното първенство по фехтовка (СНИМКИ)

Община Пловдив получи почетен медал във връзка с организацията на Световното първенство по фехтовка за младежи и кадети. Отличието бе връчено на заместник-кмета Георги Титюков по време на официалното закриване на първенството, което се проведе в Международния панаир от 1 до 10 април 2017 година. В първенството участваха 1560 състезатели от 104 страни.

„Изненадата на това първенство е, че има медалисти от страни, които никога не са били на подиума“, каза Величка Христева, председател на Българската федерация по фехтовка. Тя не пропусна да отбележи, че е получила висока оценка за добрата организация и провеждането на състезанието, както и за работата на 150-те доброволци от Националния алианс за работа с доброволци.

В края на церемонията Величка Христева предаде тържествено знамето на Федерацията на Италия, където през 2018 година Верона ще бъде домакин на световното първенство.

„През последните 10 дни бяхме свидетели на 19 вълнуващи събития, където фехтовачи от цял свят премериха сили. Те създадоха и приятелства, независимо от културните различия, но породени от страстта към фехтовката“, добави Емануил Кадзиянакис, генерален секретар на Международната федерация по фехтовка.

До края на годината в Пловдив ни очакват и други първенства на европейско и световно ниво, каза Титюков и добави, че очаква и те преминат при голям интерес. През месец юли на Гребната база предстои Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и Световно първенство по академично гребане за юноши, девойки и младежи до 23 години. През октомври в Пловдив ще се състои Световното първенство по борба за ветерани, а най-скоро – на 30-и април ще се проведе маратон „Пловдив“.

Подобни статии

Top